FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани»

«Хто не знаєсвогоминулого, той не вартиймайбутнього, хто не відає про славу своїхпредків, той сам не вартийпошани», – цейбезсмертнийвислів М.Т. Рильськоговідомий, напевно, кожному українцеві. Дійсно, важкопереоцінити роль історичнихзнань для життялюдини, аджесамедосвідминулогосприяєформуваннюсвідомоїособистості, яка здатнаорієнтуватися в сучаснихполітичних та соціокультурнихпроцесах. На сучасномуетапінагальною потребою євиховання у школярівактивноїгромадянськоїпозиції, рис патріотизму, релігійної та національноїтерпимості, щонеможливо без поширенняправових та історичнихзнань. Тому в Глушківському НВО ведеться активна робота з метою залученняпідростаючогопокоління до пізнанняісторичногоминулоголюдства та надбаньсучасноїправової науки.

Із03 по 12 грудня у школі проходиладекадаісторії та правознавства. Учніпоринули у світцікавого «історичного» життя, відчули себе справжнімимандрівникамискладними, алезахоплюючимистежинамиминувшини.Учні 5 – 9 класіввипустилистіннівки «Сторінкаминашоїісторії» та взяли участь у конкурсімалюнків «Наші права – щасливедитинство».

Найактивнішими були учні 4, 5 та 7 класів. Аби підбадьорити наших вояків, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході, діти не пошкодували ні сил, ні часу, ні кольорових олівців, ні фарби. У кожен лист учнівклаличасточкусвоєїдуші, побажанняіпрохання до воїнів, якіниніборонятьрідну землю відзагарбників. Вони щиро написали солдатам: «Повертайтесяживими!», «Дітичекають на своїхГероїв», «Українапереможе», «Ми за мир». Дитячімалюнки та листи передали учасникам АТО.

Позакласну роботу з історії вчитель історії та правознавства Козачук Василь Іванович проводить на базі шкільного музею «Світлиця». Такі уроки запам’ятовуються надовго.

Отже,проведення предметного тижня – це не стільки розвага для учнів, скільки одна з форм організації самостійного навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями,батьками,колегами.

/Files/images/tijden_prava/44.jpg/Files/images/tijden_prava/111.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.