Повернутися до звичайного режиму
FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День Вишиванки

Вишиванка з давніх-давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.

19 травня відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Учні нашого закладу з великим задоволенням долучились до свята. Дрес-кодом дня була вишиванка, при чому в акції взяли участь не лише учні, а й вчителі. Протягом дня були проведені виховні заходи з даної тематики. Учні початкової школи читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою. Наприклад, учні 1-2 класів на уроках говорили про значення вишиванки для кожного українця, про значення символів, зображених на ній.

Учні Глушківської гімназії теж не залишився осторонь, діти одягли вишиванки та ділилися своїми думками про те, що для них значить цей одяг. Вони вдягли на відеоуроки вдягли свої улюблені вишиванки, розповідали про традиції своєї родини, співали українські пісні, показували вишиті сорочки – роботи своїх прабабусь.

Для учнів класні керівники провели години спілкування, на яких розказали про історію свята, пригадали українські традиції, їх значення в житті кожного українця. Також учні ділилися про традиції, які склалися в їхніх сім’ях, показували родинні реліквії, які зберігаються і передаються з покоління в покоління.

/Files/images/eca70dec-45d1-46f8-90d4-a06dc321e7f8 (1).jpg

/Files/images/999795b8-dd18-4abe-bab9-49b33e5097bf.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 77

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.